MENÜ
2024. május 2.
Zsigmond
A legenda retro stílust kapott

A legenda retro stílust kapott

igenyesferfi.hu / Kép: Mercedes-Benz

Ha egy cégnek olyan gazdag története van, mint a Mercedes-Benznek, nehéz időnként nem visszatekinteni a múltba.

A német márka nemrég jelentette be az 500 ezredik G-osztályt, a jelentős mérföldkő megünneplésére pedig a gyártó visszanyúlt a klasszikus 1986-os 280 GE modellhez, ami alapján egyedi retro stílust kapott a jubileumi példány.

 A Mercedes-Benz G-osztályt először 1979-ben mutatták be katonai járműként. A forma és a recept évtizedek óta szinte változatlan, a modellből pedig mára valódi legenda és státuszszimbólum lett.

A jubileumi, 500 ezredik példány agave zöld fényezést kapott, ami az egyik első árnyalat volt. A fekete elülső burkolathoz, a rácsos fényszóróvédőhöz, a sárvédő szárnyakhoz és a tetőcsomagtartóhoz is a múltból merítettek ihletet, ahogyan a borostyánsárga irányjelzőkhöz, valamint a korszaknak megfelelő ezüst színű ötküllős kerekekhez is.

A Mercedes nem közölt képeket a belső térről, de a gyártó szerint a jubileumi G-osztály ülései kockás mintázatot kapnak. A hajtásláncról sem árultak el részleteket, de a jelenlegi G-osztály dupla turbófeltöltésű, 4,0 literes V-8-assal érkezik, amely akár 577 lóerőt képes leadni.