Tam_Bau
MENÜ
2021. január 19.
Sára, Márió
A Kuka és a Volkswagen

A Kuka és a Volkswagen

autopro.hu

A Kuka készíti a Volkswagen elektromos kisbuszának gyártósorát.

 

A Volkswagen haszongépjárműveket gyártó üzletága a Kukát bízta meg azzal, hogy megtervezze és összeszerelje és Hannoverbe szállítsa a Volkswagen ID.BUZZ gyártósorait. Az elektromos kisbuszok gyártása 2022-ben indulhat be.

A német alapítású, de kínai tulajdonban lévő Kuka az ID.BUZZ összeszerelését szolgáló gyártósort nagyrészt Augsburgban, a cég központjában készíti majd, és onnan szállítja át Hannoverbe, ahol a Volkswagen a kisbuszokat fogja gyártani.

Lényegében az ID.BUZZ teljes, 15 modulból álló gyártósorát a Kuka szereli majd össze, a cég szerint mintegy 14 ezer négyzetméteren. Azt a két vállalat nem árulta el, hogy a megrendelés értéke mekkora összeget jelent – írja az electrive.com.

Nem új kapcsolat a két vállalaté

A Kuka vezérigazgatója, Gerald Mies elmondta, hogy az elektromos autók összeszereléséhez intelligens, komplex rendszerekre van szükség, ezért az autóiparban és a robotikának még szorosabban kell együttműködnie. A Kuka már régóta együttműködik a Volkswagennel, az autopro.hu korábban már beszámolt róla, hogy összesen 2200 Kuka-robot szereli össze a VW elektromos autóit, erre a legfrissebb példa az ID.BUZZ.

A Volkswagen új kisbusza, a Multivan 2021-ben jelenik meg belső égésű motorral és hibrid változatban, míg a modell elektrifikált kivitele, az ID.BUZZ 2022-ben jelenhet meg.