MENÜ
2018. október 23.
Közt.kikiált., Gyöngyi

A Dubicz Borászat nyerte a Dizájn-Oscart

A különleges címkék a mátrai borvidék sajátságos természeti adottságait sűrítik egy absztrakt szimbólumrendszerbe.

Klímaváltozás segíti a belga borászatokat

Öt éve még csak 80 hektáron nőtt borszőlő egész Belgiumban, idén viszont elértük a 350 hektárt.”

„Rozékedvelők, vigyázzatok!”

Nagyon sok esetben a palackokon lévő címkék megtévesztőek vagy hamisak voltak.

Éretlen szőlő a földön: zöldszüret

A még éretlen szőlőt július táján megritkítják: ezt hívjuk zöldszüretnek.

Újabb milliárdos fejlesztések a szekszárdi borvidéken

Az a cél, hogy a szekszárdi szőlő helyben legyen feldolgozva, és minél nagyobb hozzáadott értéket tartalmazzon.

A legjobb magyar borászok

Megvannak a Borászok Borásza 2018 döntősei.

Jönnek a palackozott fröccsök?

Veszélybe kerülhet híres hungarikumunk, a fröccs.

Nagy jövő előtt a furmint

Már kilencedik alkalommal lehet februárban különleges furmintokat kóstolni.

Kitűnő termést ígért a Vince-napi vesszővágás

A néphagyomány szerint Szent Vince napján megjósolják a várható szőlőtermést.

Furmint és cuvée a Magyar Bor Nagydíjas

A Magyar Borszakírók Köre, amely két éve alakult és jelenleg 26 tagja van.

Az Év bortermelője 2017-ben

„Ez a díj egy élet munkájának az elismerése."

Vasárnap ünnepelték először a nemzetközi aszúnapot

A világ egyik legjobb édes borára kívánja felhívni a figyelmet a nemzetközi aszúnap.

Kevesebb adminisztráció a jövőben

Nem kell a borászoknak decemberi készletjelentést készíteniük a jövőben.
További cikkek