MENÜ
2024. árpilis 30.
Katalin, Kitti
Zöld rendszámos pickup – még nagyobb nyomaték

Zöld rendszámos pickup – még nagyobb nyomaték

hvg.hu

Az új Ford Ranger minden korábbinál nagyobb nyomatékkal kecsegtet.

A Ford a közelmúltban kezdte meg a Ranger új generációjának forgalmazását és most megérkezett a népszerű pickup első plugin hibrid kivitele.

Az európai piacra szánt újdonság egy villanymotorral kiegészített 2,3 literes benzinmotorra épül. A részletes specifikációk egyelőre ismeretlenek, mindenesetre a gyártó azt ígéri, hogy a PHEV verzió minden korábbinál nagyobb nyomatékot biztosít.

Az akkumulátor kapacitását és töltési teljesítményét sem fedték fel, de annyit elárultak, hogy a 3,5 tonnás vontatási képességű, összkerék-hajtású zöld rendszámos Ranger egy töltéssel több, mint 45 kilométert képes megtenni elektromos módban.

A plugin hibrid Ford Ranger sorozatgyártása 2024 végén kezdődik meg, az első példányokat 2025 elején vehetik majd át a megrendelők.

Egyelőre nem tudni, hogy a Volkswagen kínál-e majd hasonló változatot a Rangerre épülő és szintén Dél-Afrikában gyártott testvérmodellből, az Amarokból.

A Ford Ranger hagyományos hajtásláncú 170-240 lóerős változatait cikkünk írásakor 12,8-18,5 millió forintos nettó áron jegyzik Magyarországon. A típus kőkemény terepes verziójáról, a Ranger Raptorról készített részletes tesztünk itt olvasható.