MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Van benne watt

Van benne watt

spiegel.de

A Piaggio 1 Active modern és minimalista, a jóval drágább Vespával szemben elérhető e-robogó.

Az elektromos árammal hajtott, Németországban 3290 eurós árával megfizethetőnek tartott elektromos robogó elviselhetővé teheti a gyötrelmes nagyvárosi forgalmat, mégpedig széles társadalmi csoport számára.

A Der Spiegel idézi a gyártó szándékát, miszerint a célcsoportjába azok a dolgozó emberek tartoznak, akik naponta munkába, iskolába járnak, bevásárolnak, de akár az éjszakánként klubról klubra guruló éjjeli baglyok is. Nekik nem egy erős, maximális felszereltségű távolsági, vagy túrarobogóra van szükségük, hanem egy egyszerű közlekedési eszközre, klímabarát hajtással. Az új Piaggio 1 Active az új városi mobilitás megtestesítője: 60 kilométer per óra sebességgel, két személy számára alkalmas arra, hogy 60 kilométer hatótávval és 3 kW maximális teljesítménnyel haladjon a forgalommal.

Érdekessége, hogy külsőre is átszabták egy kicsit. Kevesebb a külső burkolat, így a nagyobb termetű, vagy őszi ruházatban motorozó vezetők számára is kényelmes lehet. A gyújtáskapcsoló hiányzik, az 1 Active távirányítós kulcson lévő gomb megnyomásával, a gyújtáskapcsoló elfordításával és a három sebességi fokozat (Eco, Sport, Reserve) kiválasztásával aktiválható. A Piaggio elektromos hátramenetet adott a könnyű járműnek (15 kg-os akkumulátorral és mindössze 94 kg össztömeggel), ez segít a parkolásban és a manőverezésben. A kétülésesnek nevezett jármű inkább mondható 1,5 személyesnek, és túl sok holmit ne vigyünk magunkkal. Amikor a 2,3 kW kapacitású lítium akkumulátor lemerül, a töltési ciklus egy háztartási aljzatnál körülbelül hat órát vesz igénybe. A Der Spiegel úgy fogalmaz, a Piaggio szívére vette a Vespa beépített akkumulátorának kemény kritikáját, így sajátját úgy alkotta meg, hogy a 15 kg-os aksi két egyszerű lépésben eltávolítható, a mellékelt töltőkhöz hasonlóan mobil.