Tam_Bau
MENÜ
2024. június 16.
Jusztin
Tökéletes home office a kertben

Tökéletes home office a kertben

octogon.hu

„A hő- és hangszigetelt kisház funkcionálhat munkaállomásként, tárgyalószobaként, játszószobaként és tökéletes búvóhely.

Tárgyaló, dolgozó, karantén is lehet a Hello Wood Workstationje, amiből már több példány el is kelt, és meg is értjük, hogy akinek van egy megfelelő kertje, gyorsan beszerez magának egyet.

A hátsókertben elhelyezett dolgozószobák, „iroda-fészerek” iránt erősen nő a kereslet évek óta, a koronavírus-járvány, és nyomában a karantén pedig alighanem végképp felerősítette ezeket az igényeket. Kézenfekvő, hogy a Hello Wood reagált erre az igényre, és elkészítette a Workstation kabint, egy sokrétűen használható, nyolc négyzetméteres luxus faházat.

„A hő- és hangszigetelt kisház funkcionálhat munkaállomásként, tárgyalószobaként, játszószobaként és tökéletes búvóhely, ha egy csendes helyet keresünk olvasáshoz, pihenéshez, sportoláshoz, meditációhoz” – írják.

Most már rengetegen tudjuk, hogy a home office jó dolog is lehet, de csak akkor, ha valóban nyugodtak a körülmények, nem nyaggat a gyerek, hogy nézzünk inkább Peppát a laptopon, nem jelez a kutya, hogy labdázna, és a lakótársak sem informálnak szüntelen a legfrissebb mémekről.

Mindez megoldott, ha van egy profi félrevonulós helyiség, a családot pedig időnként emlékeztessük, hogy így nekik is jobb, hiszen gyorsabban halad a munka, összességében több idő jut majd egymásra, és értelemszerűen az utazási időt is megspóroljuk (hacsak nem akkora a kertünk, mint a Festetics-kastélyé, de ezzel a lehetőséggel most nem számolunk).

Ám ellentétben az átlagos irodákkal, a Workstation kabin használható a munkaidőn kívül is, ugyancsak nemes célokra: meghitt beszélgetésekre, elvonulásra, akár alvókapszulaként a vendégek számára.

Ám ezek csupán az alapelvek, nézzük, mit tud a Hello Wood kabinja! A minőségérzetet a „jól átgondolt komplexitás” adja, vagyis közelebb visz a külvilághoz, a játékos formája a gyerekkorunk világát, a mesekönyvek illusztrációit idézi fel, míg az enteriőrt uraló natúr fa és hatalmas üvegfelületek természetesen, nyugtatólag hatnak.

Fontos, hogy a kabin hőszigetelt, télen is használható, miközben, nyáron véd a hőségtől és a helyiség egyik felében megbújó padban elrejthető a klíma is. Természetesen van konnektor, ahol töltheted a kütyüket, és ahová wifit is telepíthetsz.

Az árakról és a feltételekről bővebb információkat is adnak hellowood@hellowood.eu címen, néhány alapvető technikai paramétert viszont mi is ismerünk: a területigény: 4,34 x 3,40 x 3,60 méter, a nettó alapterület 9,3 m2, tehát a kert egyik zugában is elfér, és ha van egy fa, aminek 360 centi magasan kezdődik a lombozata, akkor a levelei épp csak simogatják majd a kabin tetejét. Meggyőző a 70 mm-es kőzetgyapot hőszigetelés is.

Kell tehát 10 m2 szabad hely a kertben, illetve egy hónap a megrendeléstől, amikor is a stáb a helyszínre szállítva telepíti, és kulcsrakészen átadja az előre összeszerelt kisházat. És kérhetőek extrák is, mint fűtés, gépi szellőztetés, hangulatvilágítás, hangrendszer, internet beszerelés, terasz vagy épp a tereprendezés.

Maga a telepítés mindössze pár napot vesz igénybe, a készház műfaj nagy előnye, hogy a vásárlónak nem kell hónapokig egy építkezésben élni, egyben kerül a helyszínre a kisház. Ennek további előnye, hogy ha cserélni kellene bármelyik elemet, az könnyedén legyártható – ellentétben egy téglaházzal, ahol bontani kell változtatás esetén.