MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Szerbiából jöhet majd a Panda „unokatestvére

Szerbiából jöhet majd a Panda „unokatestvére"

vg.hu / Tóth Péter

Az új Fiat Panda a Pandalina becenevet kapta a keresztségben.

A nyolcmillió forint alatti árkategóriában mutatóban sincs még piacképes villanyautó, ezen változtat a Fiat, amely szerbiai gyárában jövőre kezdi meg az elektromos új Panda összeszerelését.

Az új Fiat Panda típusú autót a jövő évtől Szerbiában, Marokkóban és Brazíliában gyártják majd. A szerb hírügynökségek átvették az olasz sajtóban megjelent a hírt, miszerint az új B kategóriás crossover négy méter hosszú és szögletes formájú lesz, hasonlóan a Fiat Centoventi típushoz.

A hibrid modell kezdőára a bejelentések szerint igen kedvező, várhatóan 15 ezer euró (5,7 millió forint) alatt lesz, a legfeljebb 200 kilométeres hatótávolságú, tisztán elektromos hajtású autóé mintegy 20 ezer euró (7,6 millió forint), a legnagyobb teljesítményű akkumulátorral felszerelt modellé pedig 23 ezer euró (8,74 millió forint).

Ez utóbbi 320 kilométert tehet meg egy feltöltéssel. A Fiat a Stellantis csoport része, melynek vezérigazgatója, Carlos Tavares azt nyilatkozta, minden kontinensen kapható lesz majd a jármű, a piacok igényeinek megfelelő változatokban.


Az új modell a Pandalina nevet kapta, hogy megkülönböztessék a hozzá külsőleg hasonlító, jelenleg is kapható Pandától,

amelyet Torinóban 2026-ig még gyártanak. Azt is hozzáteszik azonban, hogy ha az Euro 7-es szabványú motorokkal szemben nem szigorodnak az előírások, akkor a gyártás 2027-ig is meghosszabbítható.