MENÜ
2022. szeptember 26.
Jusztina
Sportosabb lökhárító, nagyobb kerekek, Kia kompakt crossovere, az XCeed

Sportosabb lökhárító, nagyobb kerekek, Kia kompakt crossovere, az XCeed

player.hu

Újdonság a GT-Line felszereltség, ami eddig az XCeed kínálatában nem volt elérhető.

A Ceed ráncfelvarrása után számítani lehetett rá, hogy az alapjára épülő XCeed is megújul. A Kia bemutatta a kompakt crossover átformált változatát, hibrid hajtással, most először GT-Line változatban is.

2021-ben újította meg a kompakt modellcsaládját a Kia, de akkor csak az ötajtós és a kombi Ceed, valamint a shooting brake ProCeed kapta meg a ráncfelvarrást. A 2019-ben bemutatott crossover XCeed megújulására mostanáig kellett várni, és bár nincsenek nagy meglepetések, a Ceed receptjén felül is szolgál újdonsággal a Kia.

A dizájn nem sokat változott, de azért új a hűtőmaszk és a lökhárító, és bár a fényszórók és a hátsó lámpák megtartották a formájukat, új mintával világítanak.

Újdonság a GT-Line felszereltség, ami eddig az XCeed kínálatában nem volt elérhető, ez sportosabbra szabott lökhárítókkal, 18 colos kerekekkel, fekete tetősínekkel és tükörházakkal jön.

 A belső térben is csak a részleteken igazítottak, például a 12,3 colos műszeregység új grafikát kapott, a 10,25 colos érintőképernyő alá pedig új formában kerültek a gombok. A Kia jobb minőségű anyagokat ígér, és a vezetéstámogató asszisztenseket is továbbfejlesztették, az XCeed például a sebességkorlátozó táblák és kanyarok előtt is képes önállóan lassítani.

 A motorkínálat nem változott, a 120 lóerős 1.0 T-GDi-vel indul és a 160 lóerős 1.5 T-GDi-vel folytatódik, és a Ceed GT-ből ismert 204 lóerős 1.6 T-GDi is elérhető maradt.

Az XCeed továbbra is lehet plug-in hibrid, 1,6 literes szívómotorral, 131 lóerős rendszerteljesítménnyel és 48 kilométeres elektromos hatótávolsággal.