MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Sportos Hilux a Toyotától

Sportos Hilux a Toyotától

autonavigator.hu

Megnövelték a nyomtávját elöl is, hátul is, az utastér is sportosabb lett.

A Toyota Hilux új GR SPORT Wide Tread névre keresztelt kivitelt kapott, egyedi futóművel, fékekkel és természetesen látványosabb megjelenéssel.

A Hilux új változatának neve a nyomtáv, azaz a kerekek közötti oldaltávolság növekedésére utal, amely elöl 140 milliméterrel, hátul 155 milliméterrel nőtt a normál kivitelhez képest. Így a Hilux GR SPORT Wide Tread állítólag a valaha készült legjobban vezethető Hilux, közúton és terepen egyaránt, ami a szélesebb nyomtáv mellett a kormányzási karakterisztika továbbfejlesztésének köszönhető.

Kívülről a fekete díszbetétekről, kerékjárati ívekről és tükörházakról könnyen felismerhető a GR Sport Hilux, de az új, ugyancsak fekete, 17 colos könnyűfém felnik is árulkodnak. Emellett az ezüstszínű első alsó védőburkolat, a fekete hátsó lökhárító és a jellegzetes GR SPORT logók sem hiányoznak az autóról.

Bent piros biztonsági övek, kormány mögötti váltófülek, alumínium sportpedálok, illetve fekete velúr és bőr sportülések fokozzák a sportos hangulatot. De egy érdekes, hidrográfiai díszítés is felbukkan az ajtókárpiton és a műszerfalon, valamint a műszeregységen és az infotainment rendszer a GR felirat is vérpezsdítő. Az autó orrában a 2,8 literes motor dolgozik a szokásos 204 lóerővel és 500 Nm forgatónyomatékkal, ami hatfokozatú automatikus sebességváltón keresztül jut a kerekek felé.