Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Pusztulásra ítélt repülőből varázsolt szállást egy férfi

Pusztulásra ítélt repülőből varázsolt szállást egy férfi

vezess.hu

Még az eredeti festés is látszik az Airbus törzsén, melyet bárki kivehet egy éjszakára.

2003-ban állt szolgálatba az az Airbus A319-es, mely manapság Wales fővárosában, Cardiffban pihen a földön, szárnyak és hajtóművek nélkül. Az Etihad légitársaság flottájából 2017-ben kivont gép egy walesi roncstelepen rohadt egészen májusig, amikor Toby Rhys-Davies 45 ezer fontért (17 millió forintért) megvásárolta a géptörzset és az orrát, majd átalakította.

A kempinget üzemeltető férfi az újonnan vásárolt repülőalkatrészekből egy szálláshelyet készített, melyet éjszakánként 179 fontos (67 ezer forintos) áron bárki kibérelhet. A gépet két részbe szedte: az orrából egy étkezőt csinált, míg a 14,2 méter hosszú törzsben lehet aludni. Az ágyak mellett az Airbus által épített konyha és két WC is megtalálható még.

A repülés fanatikusainak nagy élményt jelenthet a különleges szállás: a férfi szerint rengetegen érdeklődnek az Arab éjszakák névvel illetett élmény miatt. A névadás nem véletlen: az arab légitársaságtól leselejtezett gépen még látszódnak az Etihad színei, de a férfi még pálmafákat is ültetett Airbusa mellé.

Toby már 600 ezer fontot, azaz 226 millió forintot beleölt fura hobbijába, a repülős kempingbe. A férfi készített már egy Lockheed JetStarból is szállást, de épített egy repülő csészealjat is korábban.