MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Öttonnás háromkerekű

Öttonnás háromkerekű

vezess.hu

Ebben sűrűsödik össze minden hobbiból épített amerikai jármű esszenciája.

Ott van benne a túlméretezés, ami jellemző az Egyesült Államok autógyártására, egyértelműen egyenes, széles utakra tervezték, nem olasz hegyi szerpentinre. Őrültsége valahol mélyen a szabadság kifejezése, hiszen ott ilyet is lehet, sőt közlekedhet vele a büszke tulajdonos, itthon erre lehetetlen lenne rendszámot szerezni. Elvégre mi is ez? Egy óriási motor? Kabin nélküli teherautó három kerékkel?
Tulajdonképpen mindegyik kérdésre igaz lehet a válasz. A Tower Trike ugyanis egy háromkerekű, klasszikus motornyereggel szerelt, kabin nélküli, egyedi vázra épített jármű. Motorja kétütemű 6V92 Detroit dízel, 335 lóerővel, és 1300 Nm nyomatékkal. A hatalmas motorhoz óriási üzemanyagtank is jár, teletöltve 302 liternyi gázolaj lötyög a csillogó tartályban, míg az öttonnás össztömegben az óriási kereszt is benne van, tízparancsolattal együtt.
Végsebessége 135 km/óra, és a hivatalos honlap szerint gyakorlati haszna is van, egy ilyen toronnyal balesetbe keveredve sokkal nagyobbak a túlélés esélyei, mint holmi pár má-zsás motoron ülve.