MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Fogalma sem volt róla, hogy kivel él

Fogalma sem volt róla, hogy kivel él

hvg.hu

Egy beépített rendőr hamis személyazonosságát használta arra, hogy egy nőt 19 éves kapcsolatra csábítson.

Ez olyannyira sikerült neki, hogy élettársak lettek, még közös gyermekük is született - derül ki a Guardian cikkéből.

A rendőr az említett időszak alatt eltitkolta valódi személyazonosságát a nő elől, soha nem mondta el neki valódi foglalkozását, és fiktív személyazonosságát használta a fiuk születési anyakönyvi kivonatán. A nő végig azt hitte, hogy a vőlegénye üzletember. Csak 2020-ban tudta meg az igazságot - írja a Guardian.

A Független Rendőrségi Magatartási Hivatal (Independent Office for Police Conduct - IOPC) vizsgálatot folytat a rendőr felettesei, azaz vezető beosztású tisztek ellen, akik már 2013-ban tudtak a beépített rendőr és a nő kapcsolatáról.

A Guardian cikke szerint a rendőri vezetők legalább hét évet vártak azzal, hogy tájékoztassák a nőt arról, hogy a vőlegényeként ismert személy egy hamis személyazonosságot használt, amelyet azért kapott, hogy titkos rendőri műveletekben használhassa. Az IOPC közleményben erősítette meg, hogy vizsgálja az ügyet.

A nő, akit a Guardian személyazonosságának védelme érdekében "Mary"-ként említenek a cikkben, nem kívánt nyilvánosan beszélni az élményeiről. A rokonai azonban azt mondják, hogy "árnyéka annak az embernek, akit valaha ismertünk". "Ez az egész dolog összetörte őt" - mondta Mary nővére. "Azt mondja, öngyilkos akar lenni. Naponta sír. Nem alszik. Nagyon fél."

Mary családja azzal vádolja a rendőrséget, hogy az elmúlt három évben zaklatta és fenyegette őket, hogy megpróbálja őket eltántorítani attól, hogy beszéljenek a sajtónak.

Állításuk szerint magas rangú rendőrök figyelmeztették őket, hogy ha a nyilvánosság tudomást szerez a 19 éves kapcsolatról, a leleplezés zavargásokat válthat ki. Mary családja azonban most úgy véli, hogy ezt és más figyelmeztetéseket arra használták fel, hogy a botrány "eltussolásába" bevonják őket.