MENÜ
2024. június 16.
Jusztin
Nyilvánosak a futballistafizetések

Nyilvánosak a futballistafizetések

nemzetisport.hu

Az MLS idén is közzétette az összes játékosának hivatalos fizetését.

Lionel Messi többet keres, mint az amerikai labdarúgó-bajnokság 25 csapatának a teljes bérkerete, de vannak még magyar érdekességek is.

Az MLS idén is közzétette az összes játékosának hivatalos fizetését, és nem meglepő módon az Inter Miamiban játszó Lionel Messi továbbra is kimagaslik a teljes mezőnyből – írja az nso.hu.

Az argentin csatár alapbére ugyan ebben az idényben maradt 12 millió dollár (nagyjából 4,3 milliárd forint), de az egyéb juttatásokkal együtt a végső összeg már 20,4 millióra (7,25 milliárd forint) emelkedett. Messi így nemcsak a legjobban kereső futballista az amerikai ligában, de 29 csapatból 25-nek a teljes kerete összesen nem kap annyi pénzt, mint a nyolcszoros aranylabdás argentin zseni.

A 36 éves világbajnok után a lista második helyén a jelenleg Torontóban játszó olasz csatár, Lorenzo Insigne áll 15,4 millió dollárral (5,4 milliárd forint). A harmadik a Miamiban futballozó másik Barcelona-legenda, Sergio Busquets 8,77 millió dollárral.

A ligában játszó két magyar futballista fizetése is nyilvános: a Philadelphia Unionban játszó Gazdag Dánielnek és Sporting Kansas Ciyt szélsőjének, Sallói Dánielnek is nőtt a fizetése, előbbi összesen közel 1,8 millió dollárt (640 millió forint) tehet zsebre, míg az utóbbi 1,3 millióval (462 millió forint) büszkélkedhet évente. Érdekesség, hogy Gazdag többet keres, mint az Inter Miami másik két BL-győztes klasszisa, Luis Suarez és Jordi Alba, mindketten másfél millió eurót keresnek.