Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Modern, praktikus és természetközeli

Modern, praktikus és természetközeli

24.hu

Ilyen egy intim hangulatú családi faház az erdő mélyén elbújtatva.

Ha valamikor az egész famíliával elvonulnánk egy kicsit a világ elől, akkor ennél a vermonti háznál ideálisabbat nem nagyon találnánk.

A Vermont Cabint az amerikai Olson Kundig Architects álmodta meg az amerikai állam északi részén fekvő Stowe városának határában. A hatalmas fenyőfákkal és tekintélyes hegyekkel megrajzolt vidék igen népszerűnek számít a túrázók és a síelők körében. Egy kis tisztás domboldalán húzták fel a kétszázkilenc négyzetméter alapterületű, háromszintes családi házat. A külső falak betonból és időjárásálló acélból készültek, a méretes ablakok pedig minden oldalról láttatni engedik a fák és a távoli hegyek alkotta panorámát.

 

Az inspirációként az érintetlen természetet megjelölő építészek kívül és belül is tartós anyagokat használtak. A külső acélburkolatot leszámítva az enteriőr nyers betonból és fából készült. A kabin legfelső szintjén egy nyitható teret alakítottak ki, ahol megfelelő időjárási körülmények esetén főzni, vacsorázni és pihenni lehet.

 A főbejáratot magában foglaló középső szinten két háló- és egy fürdőszoba kapott helyet, míg az alagsor a mosdó mellett egy játékszobaként is használható garázzsal egészül ki.

 

Az egész házban semleges színeket, főként földes anyagokat és kortárs dekorációkat használtak. A konyhában betonlapok, halványkék üveglapok és IKEA-szekrények jelentik a meglehetősen letisztultnak ható enteriőrt, az étkező egy szép fa-fém asztallal gazdagodott.  A dermesztő téli napokon a nappali meghitt hangulatáért és melegéért egy fekete, fatüzelésű kályha felel, úgyhogy már csak egy bögre forró tea hiányzik az élményhez.