MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Még szebb lett a megújult Touareg

Még szebb lett a megújult Touareg

hvg.hu

Szuperokos fényszóróval, felfrissített műszerfallal, illetve V6-os benzines- és dízelmotorokkal támad a német SUV.

A Volkswagen 2018-ban mutatta be legnagyobb európai SUV-ja, a Touareg aktuális harmadik generációját, melynek most megérkezett a felfrissített verziója.

A facelift során megújult többek közt a fényszóró, mely egyrészt új nappali menetfényt, másrészt szupermodern HD mátrix-LED technológiát vonultat fel. Utóbbi oldalanként 19 216 apró fényforrással világít, ily módon biztosítva minden korábbinál jobb látási viszonyokat a nélkül, hogy vakítaná a szembejövőket és az utolérteket.

A Pozsonyban gyártott szabadidő-autó hátulján lévő VW logó most először vörös világítást kapott, ezenkívül pedig az átdolgozott futómű mellett sem mehetünk el szó nélkül, mely komfort módban puhább, sport módban keményebb lett.

A digitális műszeregységgel és 15 colos érintőkijelzővel felvértezett infotainment rendszer vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto támogatással, jobb navigációval és továbbfejlesztett hangvezérléssel kecsegtet.

Az USB-C portok az eddigi 15 helyett immár 45 W-os teljesítménnyel képesek tölteni, a feláras Dynaudio hi-fi 730 W -os produkciót ad elő, a kerekek 19-22 colos méretűek.

Az alapáron összkerekes és nyolcfokozatú automata váltós, opcionálisan légrugós SUV 3 literes V6-os dízel erőforrása kiviteltől függően 231-286 lóerős teljesítményű. A szintén 3 literes V6-os benzinmotor 340 lóerőt ad le, a zöld rendszámos plugin hibridek közül az eHybrid 381, a 0-ról 100-ra 5,1 másodperc alatt felpattanó sportos R csúcsmodell pedig 462 lovas.

A felfrissített Touareg alapára 69 200 euró (26 millió forint), az R eHybrid pedig minimum 93 870 euró (35,2 millió forint) kifizetését követően vezehthető majd haza. Az első példányok várhatóan a nyáron érkeznek meg a kereskedésekbe.