Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Már nem dollármilliáros

Már nem dollármilliáros

24.hu • fotó: 444.hu

A felcsúti milliárdos tőzsdei cége komolyan megsínyli a koronavírus-járványt.

Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos tőzsdei cége, az Opus befektetési holding komolyan megsínyli a koronavírus-járvány miatti negatív hangulatot. A Forbes valós idejű listája alapján arról ír, hogy az Opus értéke akkorát csökkent, hogy a miniszterelnök barátjának vagyona 1 milliárd dollár alá esett az amerikai Forbes valós idejű vagyonkimutatása szerint.

Mint írják: a magyar szerkesztőség számait auditálva az amerikai Forbes januárban feltette Mészáros Lőrincet a világ dollármilliárdosait összegyűjtő listájára. A magyar adatokat az amerikai Forbes a forint és a tőzsdei árfolyamoknak megfelelően folyamatosan frissíti. Így látható, hogy a forint elmúlt negyedéves gyengélkedése mellett leginkább az Opus mélyrepülésének köszönhetően Mészáros Lőrinc vagyona jelentősen csökkent.

A januári listán még 407,7 milliárd forinttal szerepelt az egykori gázszserelő, az amerikai Forbes árfolyamokkal frissített listáján viszont már csak 985,2 millió dollárral szerepel. Eszerint több mint 117 milliárd forint a felcsúti milliárdos becsült vagyonának csökkenése.