MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Máltán betiltják a bérelhető elektromos rollereket

Máltán betiltják a bérelhető elektromos rollereket

economx.hu / fotó: vg.hu

A döntést a „tűrhetetlen visszaélések" miatt hozták meg.

Málta márciustól betiltja a bérelhető elektromos rollereket az országban a gyalogosoknak okozott kellemetlenségek miatt – közölte a máltai közlekedési minisztérium pénteken.

A döntést a "tűrhetetlen visszaélések" miatt hozták meg – fogalmazott Aaron Farrugia közlekedési miniszter.

Az elektromos rollerekkel kapcsolatos szabálysértések annyira gyakoriak, hogy a rendőrök számának egyik napról a másikra történő megemelése sem oldotta volna meg a problémát – közölte a miniszter egy sajtóeseményen.

A magántulajdonban lévő rollerek használatát továbbra is engedélyezik, továbbá különféle reklámokkal arra ösztönöznék az embereket, hogy saját elektromos járművet vásároljanak.

A döntésnek köszönhetően Málta az első európai ország, amely betiltotta a bérelhető elektromos rollereket. A francia főváros szeptemberben hasonló döntést hozott, miután áprilisban népszavazást tartott a kérdésben.

Különösen a tengerparti városokban a gyalogosok gyakran panaszkodtak a véletlenszerűen leparkolt, a járdafelületét teljes mértékben elfoglaló rollerekre, amelyek akadályozzák a garázsokhoz és a lakásokhoz való hozzáférést.