MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Kutyasapka a fülsértő zajok ellen

Kutyasapka a fülsértő zajok ellen

startlap.hu • fotó: orchardhousevets.com

Itt a megoldás, hogy több kutya ne kóboroljon el szilveszter éjjel.

Megérkezett a Pawnix, mely már a nevében is arra összpontosít, hogy kizárja a kutyáknál teljes pánikot okozó fülsértő zajokat. A petárdák, a villámlás vagy a repülőgép okozta hangokat egy egyedi technológiával szűri ki a sapkába épített fülvédő, s az ijedelem helyett a gazda halk, nyugtató zenével lazíthatja el kedvencét.

Ha tűzijátékról van szó, Magyarországon is egyre nagyobb a tiltakozás az állatbarátok és közülük is legfőképp a kutyatulajdonosok részéről. Egyes vizsgálatok szerint a kutyáknak négyszer-ötször jobb hallása van, mint az embereknek – s még csak nem is ez a legtökéletesebb érzékszervük. Emiatt bántóan, esetükben szinte szó szerint fülsértően hangosak a robbanások, s az egyéb, hasonló hangerejű hanghatások, természeti jelenségek.

A megoldás a kutyasapka

A játékos elnevezésű Pawnix épp ezért lehet megváltás számukra. Ez egy kutyasapka, mely puha, ám meglehetősen rugalmas, lélegző anyagból készült. Óvatosan rá lehet húzni az eb fejére, s persze több méretben kapható, nem kell kínozni szegény állatot. A sapka tetején ki tud kandikálni a kutya füle, nem nyomja le a ruhadarab. Yorkshire terrierektől a bulldogokig mindenki büszkén viselheti szilveszter idején, repülőgépen, égzengéskor.

A Pawnixot teljes mértékben úgy tervezték meg, hogy a kutyák igényeihez igazodjon. A sapkarész alatt puhább műanyag fülvédő lapul, azt pedig a szokásosnál is több, vegyes összetételű habszivaccsal bélelték.

Az úgynevezett aktív hangszigetelési technológiával felszerelt fülvédő a következőképpen óvja a négylábúak fülét: a beérkező hanghullámra egy „ellenhullámmal” válaszol a fülvédő. Ez a második hanghullám gyakorlatilag „csapdába ejti”, kioltja az elsőt, meggátolva ezzel, hogy bejusson a hallójáratba.

Mivel nem természetes állapot, hogy a kutyát minden hangtól megfosztunk, ezért a bluetooth segítségével a gazda nyugtató zenét állíthat be az ebnek a neki megfelelő hangerővel.