MENÜ
2024. június 15.
Jolán, Vid
Könnyű kis roadster 35 millióért

Könnyű kis roadster 35 millióért

player.hu

Stílusos angol roadster támadt fel elektromos hajtással.

Szerencsére nem vitték túlzásba a teljesítményt az építésekor, ezért az MGB modern, elektromos változata is megmaradt könnyű kis roadsternek. 1962-ben jelent meg, és a nyolcvanas évekig gyártásban maradt az MG stílusos sportkocsija, ami most elektromos hajtással támadt fel. Az angliai RBW Electric Classic Cars által bemutatott roadster megszólalásig hasonlít az MGB-re, de nem egy eredeti példány felhasználásával készült, a karosszériát újonnan gyártották le hozzá.

 


A modern változat az eredetivel ellentétben teljesen elektromos hajtású, és szerencsére nem vitték túlzásba a teljesítményét.
A hátsó kerekeket hajtó 95 lóerős villanymotor éppen olyan erős, mint a benzines az eredeti MGB-ben, amivel az új modell kilenc másodperc alatt gyorsul százra, a 129 km/órás végsebessége már egy kicsit túl visszafogott is.

 


A szerény teljesítmény mellé 25 kilowattórás akkumulátor párosul, amivel még nem lett túl nehéz az elektromos MGB.
A lítiumion akkumulátor egy feltöltésével 260 kilométert lehet megtenni, a feláras nagyobb akkucsomaggal 320 kilométerre növekszik a hatótáv. A feltöltés egy éjszaka alatt megvan, 8 órát vesz igénybe.

 

A stílusa lehet, hogy régi, de a felszereltsége naprakész, ezért elektromos ablakemelő, központi zár, klímaberendezés és még 7 colos érintőképernyős navigáció is jár hozzá, a fényszórók pedig LED-esek.

Az elektromos MGB egyedi rendelésre készül, az ára jóval több a 15-30 ezer euróért kínált eredetinél: 99 ezer euró, ami 35 millió forintnak felel meg.