MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Kivonulnak a királyi családból

Kivonulnak a királyi családból

hvg.hu

Harry herceg: „Nem volt más választásunk".

"Nem bizonyult lehetségesnek", hogy közpénz igénybevétele nélkül képviselje a királyi családot, és egyébként is, a média túl erős - magyarázta Harry herceg.

Harry angol herceg szerint neki és feleségének, Meghan Markle-nek az elmúlt évek kihívásai után nem maradt már választásuk, csak az, hogy mindketten visszalépjenek a brit királyi családban betöltött hivatalos szerepüktől.

Az udvar a hétvégén jelentette be, hogy Harry és Meghan gyakorlatilag kivonul a királyi családból, közpénzt nem kapnak, és II. Erzsébet királynőt sem képviselhetik hivatalos fórumokon.

Harry az általa alapított, elsősorban a HIV-fertőzött afrikai gyerekek megsegítésére létrehozott Sentebale jótékonysági alapítvány vasárnap esti londoni rendezvényén beszélt először személyesen nyilvánosan. Azt mondta:

a feleségével együtt azt remélték, hogy a továbbiakban is szolgálhatják a királynőt, a Nemzetközösséget és a fegyveres erők azon szervezeteit, amelyekhez ő kötődik, de mindezt közpénzek igénybevétele nélkül szerették volna tenni.

Sajnos azonban ez nem bizonyult lehetségesnek – magyarázta, bár arra nem tért ki, hogy ez így miért nem volt megoldható, ha egyszer azt kéri, hogy ne adjanak neki pénzt.

Arról is beszélt, hogy amikor anyja, Diana hercegnő 23 éve meghalt, sokan a segítségére siettek és igyekeztek óvni őt, „ám a média erős hatalom”. A feleségéről kétszer annyi negatív cikket írtak, mint pozitívat.