MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Kifaragta magának a legdrágább Ferrarit

Kifaragta magának a legdrágább Ferrarit

vezess.hu / Kovács Miklós

Az egész művelet 70 napig tartott, ennyi idő kellett a saját, fából készült Ferrari elkészítéséhez.

Az ácsok, asztalosok ritkán járnak Ferrarival, de egy vietnámi szakinak sikerült összehoznia a nagy álmot. Igaz ehhez saját magának, fából kellett kifaragnia a Ferrari 250 GTO-t.

A videó Truong Van Daótól származik, aki a YouTube-on “ND – Woodworking Art” néven szerepel, és úgy tűnik, hogy alkotásai egyre jobbak és jobbak. A szaki nem most kezdte a faautók építését, de a Ferrari talán a leglátványosabb, amit eddig csinált. Mielőtt bármilyen famegmunkálás kezdődne, egy acélvázat készít, esetünkben még rendes, működő felfüggesztés és kormánymű is van a “padlólemezen”.

Ezután nekilát, hogy a dobozszerű formából darabokat lefűrészelve, csiszolva és polírozva kialakítsa a Ferrari 250 GTO legendás sziluettjét, majd kifaragja a karosszéria jellegzetes elemeit, hozzáadja a fényszórókat, a műkipufogót és a tetőt.

A folyamat utolsó lépéseiként kialakítja a részleteket: Van Dao hozzáadja a tükröket, az “üveget”, a hamis fa műszereket, a fa üléseket és a fa kormánykereket, valamint a Ferrari logókat.