MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Kettő az egyben!

Kettő az egyben!

motorhang.hu

Hajó vagy inkább lakókocsi legyen? Legyen mindkettő!

Nincs szabad parcella a kempingben, de a közelben van egy tó? Akkor ne a kempingbe, hanem a vízbe toljuk be! Akárhol állunk meg, ezt biztosan megnézik, főként, ha a Balaton közepén horgonyoz. Ez a megfelelő választás, ha kicsit fel szeretnénk dobni a kempingezést, és szeretjük a változatosságot. Sajnos ez is a tehetősek kiváltsága marad, mivel 25.000 € körül van az induló ára, ami átszámítva majd 9 millió forint. Ebből a pénzből akár lehet venni egy-egy teljes értékű lakóhajót és lakókocsit is. (ha nem is feltétlenül újonnan)


Pozitívum, hogy nem kell hozzá "E" jogosítvány, mivel önsúlya nem haladja meg az 550 kg-ot, amelyet az üvegszál-erősítésű műanyagból készült hajótestnek köszönhet. Így akár egy kisebb autóval is könnyedén elhúzhatjuk bárhová. Méretei is ezt tükrözik, mivel 4,65 méter hosszú, 1,72 méter széles és 1,89 méter magas. Plusz előnye az is, hogy bármelyik garázsban elfér. Ez egy teljesen élhető kis életteret eredményez, amely 2-3 fő számára biztosít kényelemes fekhelyet. Ha éppen nem alváson van a sor, akkor 6 ember is tartózkodhat rajta egyszerre. Egyedi igényekre szabva tudják a kárpitok anyagát, színét és az elektromos berendezéseket kombinálni.

A fedélzeten egy 12V-os 80 AH-es akkumulátor biztosítja a kényelmet, hogy este ne gyertyával keljen világítani. Mosogatáshoz egy 13 literes, míg a fürdéshez 16 literes víz tartály áll rendelkezésre. Az elején található létra szárazföldön stabil támasztékot nyújt a vonóhorognak és a bejárást biztosítja. A vízen több funkciója is van: felhajtva korlátként szolgál vagy épp grillezésre is használható, lehajtva pedig szintén létraként funkciónál a vízbe való ki-be szálláshoz. A vízen való haladást egy akár 9,87 lóerős motor segíti, amihez még hajóvezetői engedély sem szükséges.

Egy igazán egyedülálló élményt kínál a Sealander mindazok számára, akik vágynak valami újra, és nem akarnak beállni az átlag német nyugdíjas lakókocsis sorba. Szerencsére bérlésre is van lehetőség, így aki nem akar egyből ennyi pénzt rálocsolni egy ilyen projektre, annak is ad lehetőséget a betekintésre. Remek ötlet, várjuk a nagyobb modelleket is, amennyiben a gyártó előáll vele.