MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Spanyolországból érkezik majd az ID.1

Spanyolországból érkezik majd az ID.1

hvg.hu

Készül a 8 millió forintos elektromos Volkswagen.

A német autógyártó már a tavalyi müncheni autószalonon mutatott egy vázlatot, mire lehet majd számítani a legolcsóbb elektromos autója kapcsán. A furcsa ID Life koncepció után, most a sorozatgyártású változat részleteiről ír az Autocar brit magazin.

Az új Polo méretű villanyautó – amely várhatóan az ID.1 nevet kapja – az ID.3 platformjának rövidített változatát fogja használni, amelyet MEB Entry néven emlegetnek. Mindez azt jelenti, hogy nagyjából 10 cetivel lehet kisebb az autó az ID.3-asnál. A jármű 57 kWh-s akkumulátorral érkezik majd, 400 kilométeres hatótávolsággal.

Összességében a Volkswagen e-Up-hoz képest jelentős teljesítmény-, hatékonyság- és funkcionalitási fejlesztéseket ígérnek, amely modellt lényegében helyettesít majd. Az Autocar megemlíti, hogy Herbert Diess a modell érkezése kapcsán azt mondta: „először nyilvánvalóan a felső kategóriákban volt értelme elektromos autókkal előállni, de úgy látjuk, hogy 2025-re eljön az idő egy Polo méretű autóra is”. Hozzátette, hogy a kereslet megvan az ilyen méretű elektromos járművekre is, és a gyártók számára is nyereséggel lehet már ezeket is gyártani.

A kocsi 2025-től Spanyolországban készül – a Cupra és a Skoda műszakilag azonos testvérmodelljei mellett –, ahol a Volkswagen-csoport 10 milliárd eurós fejlesztéseket jelentette be nemrégiben, a régebbi összeszerelő üzemek átalakítása mellett egy akkumulátorgyár építését is.