MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Kerek lakókocsi egy igazán nagy trükkel

Kerek lakókocsi egy igazán nagy trükkel

vezess.hu

Alapterület szinte a háromszorosára növelhető a moduláris kialakításnak köszönhetően.

A francia Beauer által gyártott lakókocsik igazán praktikusnak tűnnek azoknak, akik minimalizálni akarják a vontatmány méretét út közben, de a kempingbe érve azért élhető teret szeretnének. Ezért a három méretben kapható terméknél továbbgondolták a kitolható oldalfalakat, a szállítási alapterület szinte a háromszorosára növelhető a moduláris kialakításnak köszönhetően.

Három méretet árulnak: 2X, 3X és 3X Plus fedi le a vásárlók igényeit. A 2X esetén csak az egyik irányba tolódik a fal, a lakótér alapállapotban 3,85 méter hosszú és 1,950 méter széles. Leparkolva ez a szélesség 3,2 méterre bővíthető, amivel már bő 9 négyzetméter a használható alapterület.

 A két lakót apró konyha, 90 literes mini hűtő, valamint egy szintén elég szűkös, de használható mosdó szolgálja, a víztartály viszont csak 19 literes.

A 3X ugyanekkora hosszúsággal készül, viszont a két tolható falnak köszönhetően 4,6 méterig kinyújtható az élettér szélessége. Ezzel több rakodórekesz, közel 12 négyzetméteres terület, és akár négy fő számára elegendő fekhely áll rendelkezésre.

Az igazi nagyágyú a 3X Plus, amiben akár hatan is elférnek, a hűtő 230 literes, a méret pedig már belvárosi garzonokkal vetekedő 28 négyzetméter. A könnyű, egyszerűbb 2X ára 9 millió forintról indul, a 2,2 tonnás csúcsmodellért viszont már 24,5 milliót kell fizetni.