MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Kattant a bilincs

Kattant a bilincs

vezess.hu

Legalább egy tucat autóst vettek őrizetbe a svájci hatóságok, mert Zürich környékén versenyeztek az autópályán.

Az autósokat több alkalommal is bemérték a sebesség-ellenőrzési pontokon: országúton 200 km/órával, autópályán pedig volt, hogy 290 km/órával hasítottak az állítólag erősen tuningolt sportautók – írja az Euronews.

Az autósok életkora 24 és 40 év közötti, 11 férfi és egy nő. Volt közöttük svájci, olasz, szerb, makedón, és boszniai állampolgár is. A csapat nem most kezdte, a rendőrség 2019 óta vadászik rájuk, elfogásukat hosszas nyomozás előzte meg.

A katonai rendészet az illegális versenyzők otthonában is házkutatást tartott és számos autót lefoglaltak, melyeken szabálytalan átalakítások voltak. A csoport négy tagja ellen kezdeményezték az előzetes letartóztatást.

A svájci autópályákon 120 km/óra a legnagyobb megengedett sebesség, lakott területen kívül pedig legfeljebb 80.

Svájcban egyébként nemcsak az utcai, de a versenyzés minden fajtája tilos, és nem rendeznek semmilyen autóversenyt 1955 óta*. Ekkor történt ugyanis a történelem egyik legtragikusabb versenybalesete a Le Mans-i 24 óráson.

82 ember azonnal életét vesztette és további 120 sérülést szenvedett, mikor Pierre Levegh lángoló Mercedese, közel 200 km/órás sebességgel a nézők közé csapódott, fejmagasságban. Levegh sem élte túl a balesetet.