MENÜ
2024. március 19.
József, Bánk
Jön a sportos Hilux

Jön a sportos Hilux

autonavigator.hu

A Dakaron is szép sikereket elérő Toyota Hilux is megkapja a maga sportosított változatát, GR Sport néven.

A Toyota legendás pickupja immár a 8. generációnál tart, és népszerűsége töretlen, hiszen mind a magyar, mind a nemzetközi piacon 2021-ben is tarolt a saját szegmensében. Látva a Hilux sikereit, a japán márka idén nyáron egy sportkivitellel teszi még erősebbé pickupját; a Gazoo Racinig által fejlesztett autóba a már ismert 2,8 literes, 500 Nm csúcsnyomatékot kínáló, 204 lóerős motor kerül, melyet egy hatsebességes automata váltó egészít ki - eddig amúgy az eddigi csúcsváltozatról van szó (lásd tesztjét itt).

A legnagyobb újdonság a GR Sport kivitelben a felfüggesztésben keresendő; a Toyota a standard kiadáshoz képest jelentősen átszabta a rendszert, így az új, egycsöves lengéscsillapító jobb hőelvezetést, jobb csillapítást, jobb reakcióidőt és kényelmesebb utazást ígér. Emellett a japánok szerint jobb lett az autó kezelhetősége, hatékonyabbá vált az autó teljesítményleadása és a tapadásérzet is.

Nem is lenne GR kivitel ha a Toyota nem pakolta volna tele különleges, kizárólag a sportkivitelre jellemző esztétikai különlegességekkel a pickupot. A fekete első hűtőmaszk G-mintázatú rácsozást és egy vízszintesen végighúzódó betétet kapott, középen pedig az embléma helyét a gyártó neve váltja a csúcsmodellen, melyet az 1980-as években futó negyedik generáció ihletett. A 17 colos könnyűfém fekete keréktárcsák mögött a lengéscsillapítók is megkapták a piros színt, ahogyan az utastérben is megjelennek a piros díszítőelemek és természetesen a GR logó is az autó minden pontján feltűnik. Az értékesítés 2022 nyarán kezdődik, többek között Magyarországon is.