MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Ilyen lesz az új Orient expressz

Ilyen lesz az új Orient expressz

roadster.hu

A Nostalgie-Istanbul-Orient-Express az eredeti vonat felújított kocsiait is tartalmazza majd.

A vintázs vonatok rajongóinak örömére kel ismét életre az eredeti Orient expressz, miután több kocsiját felújítják. A tervek szerint egy luxus utazási cég 2025-ben tizenhét eredeti kocsit indít majd újra Nostalgie-Istanbul-Orient-Express néven.

Az Orient expressz 1977-ig közlekedett Párizs és Isztambul között, közel negyven év elteltével pedig ismét útnak indul a klasszikus álomút.

Az újjászületett kocsik között van háló-, társalgó- és étteremkocsi is, melyek még leromlott állapoutkban is egy varázslatos, letűnt korszakot idéztek meg. A párizsi Maxime d’Angeac tervezőstúdió azonban visszaadja régi fényüket.

A Nostalgie-Istanbul-Orient-Express néhány kocsija már el is készült, így például az elnöki lakosztály, amely saját hálószobával, fürdőszobával, nappalival és irodával rendelkezik.

A Nostalgie-Istanbul-Orient-Expresst a francia Accor cég fogja üzemeltetni, de – ahogyan arról a Roadster is beszámolt – a Belmond is elindította már saját járatait Európa-szerte, 2023-ban pedig Olaszországban elindul a La Dolca Vita is.