MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Hosszú idő után ismét érkezett egy izgalmas Subaru

Hosszú idő után ismét érkezett egy izgalmas Subaru

hvg.hu

Hosszú idő után ismét érkezett egy izgalmas Subaru.

A boxermotoros kompakt sportkocsi, a BRZ komoly vezetési élménnyel kecsegtet, és nem is kerül túl sokba.

Ha mostanság szóba kerül a Subaru, a legtöbbünknek már inkább egy polgári kivitelű Outback, egy Forester vagy egy XV jut eszébe, nem egy olyan szép emlékű, izgalmas autó, mint például az Impreza STi. Most azonban érkezett egy vadonatúj élményautó a japán gyártótól, a második generációs BRZ.

A Toyota GT86 testvérmodelljének tekinthető első generációs Subaru BRZ-t 2011-ben leplezték le, vagyis a rajongóknak kilenc évet kellett várniuk a folytatásra.

A kereskedésekbe 2021 őszén megérkező új BRZ 3 centiméterrel hosszabb és 1 centiméterrel alacsonyabb az elődjénél. A szélessége változatlan maradt, a tengelytávolsága pedig 0,5 centiméterrel nőtt. A 2+2 személyes újdonság tömege alig 1315 kilogramm.

Az elődjénél merevebb karosszériát kapott BRZ motorházteteje alatt egy 2,4 literes szívó benzinmotor található, amelynek maximális fordulatszáma percenként 7000.

A teljesítmény 11, a nyomaték 15 százalékkal nőtt az elődben lévő 2 literes motorhoz képest. A 228 lóerős, illetve 249 Nm-es erőforrás előzetes becslések szerint 5,8 másodperces 0-100-as gyorsulást tesz lehetővé.

Az alapáron hatfokozatú kéziváltós, de felár ellenében automata váltóval is rendelhető Subaru BRZ amerikai alapára várhatóan nagyjából 27 000 dollár (8,2 millió forint) lesz. A kifutó modell magyarországi alapára 12,85 millió forint.