Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Hol a legolcsóbb az üzemanyag?

Hol a legolcsóbb az üzemanyag?

port.hu • fotó: csillagpontradio.hu

Van, ahol 218 forintba kerül a benzin: óriási különbségek mutatkoznak a kutak között.

A legfrissebb adatok szerint Európában jelenleg Oroszországban lehet a legolcsóbban tankolni, ahol átszámítva mintegy 218 forintba kerül 1 liter benzin. Fehéroroszországban sem kell sokkal többet fizetni ezért az üzemanyagért, itt 245 forintot kérnek el 1 literért - írja a hvg.hu

Friss adatok szerint Európában mostanság Oroszországban lehet a legolcsóbban tankolni, itt átszámolva kb. 218 forintba kerül egy liter benzin, míg a második legolcsóbb Fehéroroszországban 245-be.

Ha nem is ennyire, de kifejezetten olcsó a benzin Moldovában, itt 322 forintot kérnek egy liter benzinért, miközben Ukrajnában 360 forintba kerül egy liter benzin.

Magyarország a toplista első harmadában, konkrétan a tizenkettedik helyén található. Ez azt jelenti, hogy az összesített statisztika szerint mintegy 390 forintba kerül hazánkban mostanság, átlagosan egy liter benzin, de a kutak árai közötti különbség extrém esetben akár 60-65 forintos is lehet. A magyaréhoz hasonló árak egyébként Andorrában, Litvániában, Romániában, Lengyelországban és Cipruson vannak - írja a portál.