MENÜ
2024. május 2.
Zsigmond
Harminc éve próbálkozik

Harminc éve próbálkozik

vezess.hu

Ennyi éve nem tud jogosítványt szerezni egy nő.

Már több mint 1000 vezetési leckét vett egy brit édesanya, de eddig egyszer sem tudott átmenni a vizsgán. A bedfordshire-i Isabelle Stedman először 17 évesen futott neki a jogosítványszerzésnek, azóta már 10 ezer fontot (kb. 4 millió forintot) áldozott erre – írt a történetéről a LADbible.

Stedman azt mondja, akárhányszor beszáll az autóba, úgy érzi, mintha korábban sosem vezetett volna. Nem érti, miért, de ilyenkor idegessé és túlterheltté válik, emiatt néhány másodperc után az eszméletét is elveszti. „Amikor felébredek, már az út szélén vagyunk, és az oktatóm fogja a kormányt” – elevenítette fel a kellemetlen pillanatokat.

„Kétségbe vagyok esve: szeretnék már vezetni, elvinni a lányomat az egyetemre, könnyen meglátogatni a családomat szerte az országban. Ez már annyira traumatikus. Tartok tőle, hogy sosem fogok megtanulni vezetni.”

Gyermekei, a 22 éves Dominic és a 17 éves Stella is vesznek már leckéket, és egyelőre úgy tűnik, ők nem küzdenek hasonló problémával, mint édesanyjuk. Elárulta, gyakran a barátok segítenek gyermekeinek eljutni különböző helyekre, ahová ő nem tudja elvinni őket – pedig szíve szerint inkább taxit hívna, minthogy rájuk kelljen támaszkodnia.

A 47 éves nő megjegyezte: szerinte gyermekei hamarabb szereznek jogosítványt, mint ő.

„Ennek ellenére nem utálom a vezetést. Meg akarok tanulni vezetni, de úgy érzem, ez egy lehetetlen küldetés számomra” – folytatta a nő, aki azt is hozzátette, mivel ritkán iszik alkoholt, mintasofőr lehetne. „Már 30 éve tart a rémálom, de remélem, egy nap véget ér.”