MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Ha sportos kisautóra vágyik

Ha sportos kisautóra vágyik

autoszektor.hu/Lovasi Andrea

A Car Expert Awards szakértői kihirdették a 2024-es év legjobb kisautóját. Ez az Abarth 500e.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni Stuart Masson, a Car Expert szerkesztőségi igazgatója így nyilatkozott: „Sokan úgy gondolták, hogy az elektromos autók az Abarth végét jelenthetik, de az új 500e bebizonyította, hogy a kételkedők tévednek. Benzines elődjeihez hasonlóan az Abarth 500e egy valódi zsebrakéta, amely karakteres és amelyet szórakoztató vezetni. A teljesen elektromos Abarth 500e új kifinomultságot és mindennapi könnyű használatot hoz, ahogy azt a Skorpió jelvényt viselő autóktól elvárjuk.”

Damien Dally, az Abarth UK ügyvezető igazgatója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az iparág továbbra is elismeri az Abarth márka valóban forradalmi autóját. Az 500e a szórakozás új korszakát képviseli az EV volánja mögött és várjuk, hogy ügyfeleink teljesen fenntartható módon éljék át az Abarth DNS-ét”.

Az Abarth 500e egy 42 kWh-os akkumulátorral és erőteljes, 113,7 kW-os motorral van felszerelve. Hét másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. Autonómiája 360 km.

Az Abarth 500e az első városi autó, amely olyan hanggenerátorral rendelkezik, amely a benzinmotoros Abarth hangját imitálja.

Forrás: media.stellantis.com