MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Greta Thunbergnek és apjának adták ki magukat, a képviselő elhitte

Greta Thunbergnek és apjának adták ki magukat, a képviselő elhitte

hvg.hu

Maxine Waters képviselőt nem először csalta lépre a magát komikusnak nevező páros.

Két orosz férfi magát Greta Thunbergnek és apjának, Svante-nak kiadva hívta fel Maxine Waters kaliforniai képviselőt, aki nem fogott gyanút, annak ellenére, hogy a páros már korábban is átverte.

A demokrata párti képviselőnő elhitte, hogy a svéd aktivistával és édesapjával beszél, kifejezte háláját Greta éghajlatváltozással kapcsolatos munkájáért, és elmondta az apának hitt telefonálónak, hogy büszke rá, hogy ekkora vihart kavart a lánya, és nagyon értékeli, amit elért.

A képviselő és munkatársai úgy gondolták, hogy kapcsolatba kerültek Thunbergékkel, az csak később derült ki, hogy két orosz férfi, Vlagyimir „Vovan” Kuznyecov és Alekszej „Lexus” Sztoljarov szórakozott velük.

A páros később ki is tette a felvételt a YouTube-csatornájára azzal a címmel, hogy "Stars Save the Earth".

Az Independent szerint nem tudni, hogy mikor történt a telefonhívás. Waters a Washington Postnak azt mondta, véleménye szerint ugyanazok csaphatták be, akik már számos egyéb amerikai tisztviselőt is élba vettek, többek között Lindsey Graham és John McCain szenátorokat, vagy Emmanuel Macron francia államfőt.

A duó tagjai komikusokként jellemzik magukat, ám sokan azt gyanítják, hogy kapcsolatban állnak az orosz kormánnyal.

A szakértők szerint Kuznyecovék dezinformációs kampányt folytatnak az Egyesült Államok ellen. A páros még 2016-ban a The Guardiannek magyarázkodva tagadta, hogy az orosz államnak dolgoznának.

Waters egyébként nem először ül fel a párosnak, szintén a YouTube-on lelhető fel az a 2017-es felvétel, amelyben az oroszok átverik az amerikai képviselőt.