MENÜ
2024. július 16.
Valter
Golyóálló Toyota

Golyóálló Toyota

hvg.hu

A japán cég autóinak legendás megbízhatósága itt mást is jelent.

A Toyota Tundra pick-up új, 2024-es verziójából megérkezett a páncélozott változat, amit az Inkas Armored cég készített. A kanadaiak több mint 20 éve készítenek jelentősen átépített, páncélozott autókat, és az iparágban az egyik legismertebb névnek számítanak.

A receptjük lényegében mindig azonos, magas szintű, NATO-szabvány szerinti védelmet biztosító kocsikat adnak ki a kezeik közül. A páncélozott Toyota Tundra vizuálisan szinte megkülönböztethetetlen egy hagyományos társától, azonban a jármű BR6+ védelmet kapott, ami azt jelenti, hogy ellenáll a 7,62 mm-es kaliberű fegyverek lövedékeinek vagy akár két DM51-es kézigránát rombolóerejének is.

A Toyota Tundra utascelláját megerősítették, a motor és a benzintartály védelmét is biztosították, akárcsak a jármű futóművének extra megerősítését. Golyóálló ablakok és defekttűrő gumiabroncsok is alapnak számítanak az ilyen átalakításoknál, ez jelen esetben is megtörtént.

A kocsi hajtáslánca viszont változatlan maradt. Az összkerékhajtású pick-upot egy 3,5 literes, 389 lóerős V6-os dupla turbó motorral és 10 sebességes automata váltóval szerelik fel.