Tam_Bau
MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Fűtéskorszerűsítés – norvég megoldással

Fűtéskorszerűsítés – norvég megoldással

amiotthonunk.hu

A fűtőpanelek és a kandallók kombinációja gazdaságos és tökéletesen szabályozható fűtést biztosít.

Épületek felújításakor vagy új építésénél sokszor bonyolult és költséges megoldásokat keresnek és találnak az építettők. A fatüzelésre kevesen gondolnak, amely pedig az ősidőkből eredő egyszerűséggel ma már rendkívül kényelmes használattal párosul, és semmi mással össze nem mérhető hangulattal árasztja el otthonunkat.

A kandallóra sokan csak egy kiegészítő dísztárgyként gondolnak, amely természetesen igaz, de egy kis odafigyeléssel kandallónk akár a fűtés meghatározó részét, ha nem az egészet is képes kiváltani. Nem kell mást tennünk, mint tervezéskor az amúgy is áhított kandallót ésszerűen elhelyezni, természetesen megfelelő minoségűt választva. Amennyiben így járunk el, a tüzelőberendezés könnyen válhat a mindennapok részévé, anélkül, hogy használata megerőltető lenne, vagy külön „fűtőmestert” kellene alkalmaznunk. Fával a mai technológiáknak köszönhetően rendkívül tisztán és hatékonyan lehet fűteni. A Jøtul kandallókkal vagy kályhákkal – szerkezeti felépítésüknek köszönhetően – egyszeri használattal az egész éjszaka fűtését is kiválthatjuk, vagyis 8-12 órán át folyamatos biztosítja a meleget, mindeközben nagyon kevés fát használ. E magas hatékonyság a Jøtul CB-Clean- Burn, azaz utánégetéssel valósítható meg, amely egyben drasztikusan csökkenti a szennyeződés-kibocsátást, így biztosak lehetünk abban, hogy a környezetünk levegőjét sem terheljük.

A fatüzelés mellett mindezektől függetlenül általában egy alapfűtés is bekerül a rendszerbe, amelyhez a fentiek alapján tökéletes kiegészítés az elektromos fűtés. A NOBO elektromos fűtésrendszer, hatékony és minden igényt kielégítő vezérlésével jól illeszkedik a fatüzeléshez. Nem véletlen, hogy Norvégiában – ahol a tél igazán hideg – meghatározóak a fenti termékek. A NOBO fűtőpanelek és a JØTUL kandallók kombinációja gazdaságos és tökéletesen szabályozható fűtést biztosít, optimálisan ötvözve a légfűtés és a hősugárzás előnyeit. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően ma már okostelefonról távolról is vezérelhetjük, szabályozhatjuk a fűtésünket, ezzel további kényelmet és energiamegtakarítást nyerve. Fentieket számtalan elégedett ügyfelünk, sőt, e magazinban gyakran látható referenciáink is alátámasztják.