MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Fizetnek a rászorulóknak, ha beoltatják magukat

Fizetnek a rászorulóknak, ha beoltatják magukat

napi.hu

10 ezer forinttal támogatja a Józsefvárosi Önkormányzat azokat a rászorulókat.

A Józsefvárosi Önkormányzat 2021. szeptember 9-i rendkívüli képviselő-testületén határozott arról, hogy 10 ezer forint egészségvédelmi támogatásban részesülnek mindazok a józsefvárosi rászoruló lakosok, akik 2021. december 31-ig beadatták mindkét COVID-oltást (a Janssen oltás esetében egyet), függetlenül attól, hogy ez a rendelet elfogadása után vagy előtt történt.

Támogatásban részesülhetnek azok, akiknek a családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, azaz 71 250 forintot. A támogatás feltétele, hogy a kérvényező családjában minden nagykorú személynek kell oltással rendelkeznie (kivéve, ha orvosi igazolása van arról, hogy nem oltható), és az oltásról szóló igazolást/igazolásokat be is kell mutatnia a kérelmezőnek a támogatás igénylésekor - olvasható a kerület honlapján.

A támogatási kérelem benyújtásának határideje 2022. január 15.

A kérelemben részesülők körében azok között, akik a rendelet hatályba lépését követően vették fel a védettség eléréséhez szükséges oltásokat, összesen 5 fő számára az Önkormányzat bruttó 150.000 forintot sorsol ki 2022 elején.