MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Fiat pickup 4 millióért, ám Európában nem kapható

Fiat pickup 4 millióért, ám Európában nem kapható

autonavigator.hu

A Fiat Toro merész külsővel indul a pickup piacon, és az ára is kedvezőnek tűnik magyar szemmel.

A Fiat Európában nem értékesít pickupokat, de az olaszok ebben a szegmensben is tudnak különlegeset alkotni, ha a szükség úgy hozza.
A terepjárót Dél-Amerikában, Brazíliában mutatta be az olasz márka, ahol már nem újdonság a modell, viszont a ráncfelvarrás után több mint megnyerő a pickup megjelenése. A hűtőmaszk és az első fényszórók kialakítása jelenti a legnagyobb újdonságot, hiszen a korábbiakkal ellentétben, már az összes Toro ezzel a megjelenéssel kerül a kereskedésekbe, nem csak az magasabb felszereltségű variánsok. Némi különbség továbbra is akad persze, a fotókon látható piros díszcsík a motorháztető és a hűtőmaszk között továbbra is az Ultra, vagyis legmagasabb szint privilégiuma.

Az utasteret sem érheti panasz, hiszen mindent belepakoltak, ami az európiai modellekre is jellemző. A számos fizikai gomb mellett viszont nem lehet nem észre venni az óriási multimédia kijelzőt, mely leuralja a műszerfalat, de a főbb funkciók fizikai gomb formájában is elérhetőek, mint például a légkondi vezérlése.

Ami az erőforrást illeti, a Fiat Torót egy kétliteres, turbódízel motor hajtja, amely 170 lóerős teljesítményre, és 350 newtonméteres nyomatékra képes. Ez a hajtáslánc kizárólag kilencfokozatú automata váltóval, és összkerékhajtással vihető haza. A szerényebb opció egy 1,3 literes turbódízel motor, 140 lóerővel, és 270 newtonméteres nyomatékkal. A nagy testvérrel ellentétben ezt kizárólag elsőkerekes hajtással, és hat fokozatú automata váltóval kérhetik a vásárlók. A jelenleg futó Toro árazása a tengerentúl kicsivel 12 ezer dollár felett indul, forintban kifejezve ez 4,4 millió forintnak felel meg, de elképzelhető, hogy a frissített modellt valamivel drágábban kínálja majd a Fiat.