Tam_Bau
MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Fastron Hungária Kft.: Sikeres nagyvállalat és családbarát munkahely

Fastron Hungária Kft.: Sikeres nagyvállalat és családbarát munkahely

Fastron Hungária Kft.

Az eredményesen működő nagyvállalat 2019-ben elnyerte a Családbarát munkahely címet.

A FASTRON Hungaria Kft. a Fastrongroup cégcsoport tagja, melyet 1978-ban alapított Fáskerty Gábor. Megalapítása óta 20 fős kis vállalkozásból 2000 alkalmazottat foglalkoztató meghatározó jelentőségű vállalatcsoporttá fejlődött. A vállalatcsoport magyarországi tagja a FASTRON Hungaria Kft. 1992-ben alakult, tevékenységét 1993. január 1-én kezdte meg Tolnán. A cég, ahol jelenleg 720 munkavállaló dolgozik, 25 éve Tolna megye meghatározó foglalkoztatója.

 

Az eredményesen működő nagyvállalat 2019-ben elnyerte a Családbarát munkahely címet. Ritka elismerés ez a termelő cégek esetében, és sokat jelent, hogy a tulajdonos támogatja ezt a szemléletet. Az emberség és a szociális érzékenység, az ésszerűség határán belül, nagy vonzerő a munkahelyet keresők számára. Kismama-műszak működik, ami nem csak az irodai munkatársaknak teremti meg a rugalmas munkavégzés lehetőségét, hanem a termelésben dolgozóknak is. Az iskolás gyerekeknek szervezett nyári napközis tábor, a közös céges szabadidő- és sportprogramok, egyaránt a „Fastronos” felfogást jelzik.

Jellemző, hogy a fiatalok házon belül építhetik karrierjüket, tanulhatnak, fejlődhetnek, nem véletlen, hogy a mai menedzsment tagjai is a vállalati ranglétrán jutottak feljebb. A munkavállalók házon belül is továbbképzéseken, nyelvoktatáson vehetnek részt, biztosított számukra a stabil munkahely és a fejlődés lehetősége. Generációk nőttek fel, és egész családok dolgoztak a vállalatnál, ez a hagyomány pedig öröklődik. A dolgozók ma már nem csak a városból és környékéről, hanem egész Tolna megyéből jönnek, a bejárást ingyenes különjáratokkal segítik.

Ma a FASTRON Hungaria Kft. elektromechanikai szerelések, valamint induktív és mechanikai alkatrészek gyártását és szerelését végzi. A termelő tevékenységet saját szerszámüzem, valamint fejlesztési részleg egészíti ki. A tolnai cég számára a folyamatos alkalmazkodás a piaci kihívásokhoz teszi lehetővé évről-évre a folyamatos fejlődést.