MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Fa alvázzal indult, és ez lett belőle

Fa alvázzal indult, és ez lett belőle

autopult.hu

A BMW sorhatos motorja mellé most megérkezett a négyhengeres változat is.

A Morgan életében teljesen új időszámítás kezdődött a vadonatúj Plus Six és a most bemutatott Plus Four modellnek köszönhetően: a teljesen új alapokra (CX platformra) épülő modell hatalmas ugrás előre. 

Az új Plus Four-ból évente 900 készül majd, amely a Morgan teljes gyártási kapacitásának a felét adja majd, persze hozzávetőlegesen 30 millió forintos ára nem teszi alkalmi vétellé, de mégis elérhetőbb lesz, mint hathengeres társa. Megjelenésében újdonság, hogy erősen hasonlít elődjéhez, de a múltidéző formák csúcstechnikás, ragasztott alumínium alapokat rejtenek.

A kézzel készült típusba költöző kétliteres, kettős megfúvású turbóval lélegeztetett egység 258 lóerős csúcsteljesítménnyel rendelkezik, amely mindössze 1009 kilogrammot mozgat (66 kg-mal kevesebbet, mint a hathengeres), így a menetteljesítmények eléggé impozánsak: a 0-100 automatával 4,9, hatfokozatú kézi váltóval 5,3 másodperc alatt van meg, a végsebesség pedig 240 km/h.
Ha hazai forgalmazásról nem is beszélhetünk, az újdonság is elérhető jobb kormányos, EU-s kiadásban, így a forgalomba helyezés nem lehet gond. Mivel elődjénél jóval gyorsabb, jobban felszerelt, de alig drágább a modell, minden bizonnyal egészen sok vásárló érdeklődését felkelti a radikális hozzáállású újdonság.