MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Európa-bajnok a magyar női U19-es kéziválogatott

Európa-bajnok a magyar női U19-es kéziválogatott

telex.hu

A bajnokság legértékesebb játékosa a 10-es számú Kajdon Blanka lett, a döntő legjobb játékosa is ő volt.

A magyar csapat nyerte meg az U-19-es női kézilabda-Eb-t. A döntőben Oroszország ellen játszottak, és az első félidő végén már 6 góllal vezettek, a végső eredmény pedig 22-31 lett.

A bajnokság legértékesebb játékosa a 10-es számú Kajdon Blanka lett, a döntő legjobb játékosa is ő volt, öt gólig jutott az oroszok ellen.

A magyar csapat magabiztosan menetelt végig a bajnokságon, minden meccset legalább négy pontos különbséggel nyertek meg. Az Eb-t a D csoportban kezdték, ahol Romániával, Csehországgal és Norvégiával kerültek össze. Miután mindhárom ellenfelüket megverték, a II. csoportba kerültek, ahol Franciaország és Horvátország ellen játszottak. Így jutottak el a döntőig.

Oroszország a B csoportból indult, ahol Szlovákiával és Svédországgal játszottak. Eredetileg Portugália is ellenük játszott volna, de több játékosuk koronavírus-tesztje is pozitív lett, ezért visszaléptek a tornától. Az oroszok szintén mindenkit megvertek a csoportjukban, majd az első csoportban is, bár már kisebb gólkülönbségekkel. Vasárnap a harmadik helyért Franciaország játszott Svédország ellen. A szoros meccset végül a franciák nyerték 30-29-re.