MENÜ
2022. december 7.
Ambrus
Eltitkolta a lottónyeremény egy részét a felesége elől

Eltitkolta a lottónyeremény egy részét a felesége elől

hvg.hu

A házaspár viszonya a lottónyeremény után megromlott, a férfi pedig 250 millió forinttal rövidítette meg a feleségét.

Két év börtönbüntetést, két év közügyektől eltiltást és 1,5 millió forint pénzbüntetést szabott ki másodfokon a Szegedi Törvényszék arra a férfira, aki eltitkolta a lottónyereménye egy részét a felesége elől.

A másodfokú ítélet szerint a szegedi házaspár évekkel korábban majdnem egymilliárd forintot nyert az ötöslottón. A nyereményből közösen ingatlanokat és gépkocsikat vásároltak, ám utóbb a kapcsolatuk megromlott, és a feleség a közös vagyon megosztását kezdeményezte.

Ekkor a vagyont addig kezelő férj a meglévő készpénz nagyobb részét a felesége előtt eltitkolta, így a vagyonközösség megszüntetésének eredményeként a feleség a közös vagyonból a rá eső résznél mintegy 250 millió forinttal alacsonyabb összeget kapott.

A másodfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a másodfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítása törvényes, a vele szemben kiszabott büntetés arányos.

A bejelentett fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/data/www/clients/client99/web374/tmp) in Unknown on line 0