MENÜ
2024. árpilis 24.
György
A szurkolók búcsúajándéka: visszadták az ellopott Panda kormányát

A szurkolók búcsúajándéka: visszadták az ellopott Panda kormányát

44.hu/Szily László / fotó: hirnavigator.hu

A nápolyi fociultrák érzelmes búcsúajándékul visszaadták Spalletti edzőnek az általuk ellopott autója kormányát.

Nem túlzás, hogy a focitörténet legjobb búcsúajándékát kapta a Napoli focicsapatát Maradona után 33 évvel bajnokká tevő Luciano Spalletti edző, aki kisebb sokkot okozva egy hete jelentette be, hogy elhagyja a klubot, és egy évig pihenni fog.

Az ajándékátadóról szóló videó szürreális jelenetet rögzített: arcukat maszkkal eltakaró ultrák a háttérben valami hosszú feliratos molinót tartanak a magasba a klub sajtótermében, miközben az egyik fanatikus segít Spalletti mesternek kibontania a jókora ajándékdobozt, amiből egy autó kormánykereke plusz néhány használt cédé kerül elő.
A molinón ez a felirat olvasható olaszul:

16-10-21: SPALLETTI, VISSZAADJUK A PANDÁT, HA LELÉPSZ!Ez egy poén második fele. Az első a következő volt:

Elég lassan esett le nekik, de 2022. május 11-ére a Napoli ultrái is rájöttek, hogy imádott csapatuk soha a büdös életben nem lesz bajnok, ha így folytatják. A sokkoló felismerés kemény reakciót követelt, ezért hozzányúltak a biztonsági tartalékhoz. A biztonsági tartalék a csapat egy évvel korábban kinevezett edzőjének, Luciano Spallettinek az autója, egy kopott Fiat Panda volt, amit az előrelátó ultrák még 2021 októberében, 3 hónappal Spalletti júliusi Nápolyba érkezése után loptak el a mester otthonául szolgáló szálloda elől. Mint utóbb kiderült, kifejezetten azzal a céllal, hogy ha kell, zálogként használják fel. Legalábbis erre utalt a felirat, amit az említett május 11-én függesztettek ki a Maradona Stadion kerítésére.

Ez volt a fentebb már említett,
16-10-21: (EZ A PANDA ELLOPÁSÁNAK DÁTUMA, A SZERK) SPALLETTI, VISSZAADJUK A PANDÁT, HA LELÉPSZ! molinó.

Tehát a kocsit az új edző érkezése után nem sokkal mintegy vastartaléknak lopták el, hogy később azt felhasználhassák az eltávolításához, ha nem szerepelne a várakozásaik szerint. Majd tényleg megpróbálták kizsarolni a lelépését, pedig még be sem fejeződött az első idénye a csapattal. Az anekdotának már ez a fele se lett volna rossz, de a folytatást mindenki ismeri: Spalletti nem menekült el Nápolyból a kocsija ellopása miatt, hanem jobb híján kinevette az esetet, majd egy évre rá örök helyi legendává válva bajnok lett a Napolival.

A sztori a maga nemében így is tökéletes volt ugyan, de azt nem lehetett tudni, hogy az ultrák tényleg ellopták-e az autót vagy egyszerűen kihasználták egy vicchez a Nápolyban nem ritka esetet. Most úgy tűnik, hogy végig igazat beszéltek.