Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Egyedi falburkolat otthonra is

Egyedi falburkolat otthonra is

szephazak.hu

A különböző típusú burkolatokból kialakított, egyedi falfelületek egyre szélesebb körben hódítanak.

Számtalan módja van, hogy a lakásunkat teljesen személyre szabottá varázsoljuk. Sokszor nem is kell hozzá más, csak egy kis fantázia, és egy teljesen hagyományos anyagból valami egészen különlegeset hozhatunk létre.Már csak a megfelelő szakembert kell megtalálni, aki megvalósítja terveinket. Néha nem is gondolnánk, hogy egy elsőre bonyolultnak tűnő dolgot valójában mennyire egyszerű megvalósítani. Ahelyett, hogy apróságokkal aggatjuk tele a polcokat a falon, válasszunk helyette egyedi burkolatot. Nemcsak, hogy a takarítás szempontjából is egyszerűbb dolgunk lesz, de sokkal strapabíróbb, tartósabb megoldást kapunk.

A méltán népszerű fa számtalan lehetőséget rejt magában. Amellett, hogy már az anyag jelenléte is sokkal melegebb, otthonosabb légkört teremt, vághatjuk tetszés szerint, a kisebb és nagyobb darabokat elhelyezhetjük kissé absztrakt módon, de szabályos mintázatba is rendezhetjük őket. Bátran kombinálhatjuk más anyagokkal, de akár beépített világítással is egyedivé tehetjük.

A természetes anyagoknál maradva a másik klasszikus anyag a kő. Itt is számtalan különböző színű és típusún változatok közül válogathatunk. Használhatjuk egy egész falfelületen, de kisebb részeket is kiemelhetünk a segítségével, ráadásul tisztán tartásával sem kell sokat bajlódni.

A falfelületek kiemelésére sokan használnak tapétát, amely amellett, költséghatékonyabb megoldás, mint több más alapanyag, már igazán szép és strapabíró típusokra is rá lehet bukkanni. Az egyszerűbb darabokat párosítsuk akár 3D-s burkolatokkal is, ám az extrább mintázatokat inkább kisebb felületen ajánljuk, mondjuk egyszínű falak mellé.

A márvány már önmagában is nagyon elegáns és látványos, ám bánjunk vele óvatosan, hiszen könnyen rideggé teheti az enteriőrt. A nagyméretű márványlapot használjuk a maga egyszerű szépségében egy központi falfelületen. Minimalista berendezés mellett érvényesül igazán.

A kortárs építészetben előszeretettel alkalmazzák a látszóbetont. Az első látásra kissé nyers felület azonban szintén több lehetőséget rejt, mint ahogy elsőre gondolnánk. Játszhatunk az árnyalatokkal, méretekkel és mintákkal, kombinálhatjuk más anyagokkal, a végeredmény pedig egy esztétikus és tartós megoldás lesz.