MENÜ
2021. árpilis 23.
Béla
Egy pickup a Jeep képességeivel

Egy pickup a Jeep képességeivel

igenyesferfi.hu

Az ikonikus Wrangler alapjaira épülő pickup új szintre emeli a „menj bárhova, csinálj bármit” életérzést.

Európában a Jeep Gladiator kiindulásként Sport és Overland felszereltségi szinten érhető el, továbbá az exkluzív Launch Edition és a 80th Anniversary kiadások fokozzák a kínálatot.

Minden szinten közös nevező a vadonatúj, háromliteres, V6-os Multijet dízelmotor, amely 264 lóerőt és 600 Nm nyomatékot kínál. A színpalettán kilencféle árnyalatot találunk, amely akár ponyvatetővel, akár fekete vagy a karosszéria színére fényezett keménytetővel is kombinálható. A Sport alapfelszereltség 17 colos kerekekkel érkezik, míg a többi változat már 18 colos kerekeket kínál.

A vadonatúj Jeep Gladiator abszolút egyedi jármű, amely a nyitott kalandokhoz is lehetőséget biztosít számos konfigurációjának köszönhetően: teljesen zárt kényelem a háromrészes keménytetővel, ponyvatető vagy semmi: a „kabriók” világába is belekóstolhatunk vele. A szinte korlátlan lehetőségek száma a platóra is igaz: a rolós, vagy a felhajtható puha vagy kemény platófedél szintén teljes sokoldalúságot kínál, legyen bármi a rakomány.

A hűtőrács közepén elhelyezett kamera a Jeep történelmében elsőként elérhető, öntisztító rendszere pedig lehetővé teszi, hogy terepjárás során is mindig használható lehessen.
Az új Gladiator gazdag történelmi örökségre épít: a legidősebb rokonig egészen 1947-ig kell visszamennünk, amikor a Willys Overland bemutatkozott egytonnás teherbírású, négykerékhajtású haszonjárműként a CJ-2A alapjain.

A Jeep Gladiator a márka legendás terepképességeit örökli, amely a szofisztikált Command-Trac 4×4 összkerékhajtási rendszernek köszönhetően 2,72:1-es áttételű terepfelezővel és nagy teherbírású, harmadik generációs Dana 44 első és hátsó tengelyekkel rendelkezik. A felépítmény kiváló terepszögeket kínál, a hátsó önzáró differenciálmű fokozza a tapadást – nem csoda, hogy a Gladiator kínálatának minden tagja megkapja a „Trail-Rated” offroad minősítést.