Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Egy csodás miniház, sajátkezűleg

Egy csodás miniház, sajátkezűleg

thegreatestlists.com

Hihetetlenül néz ki belülről ez a mindössze 18 négyzetméteres ház.

Az Amerikai Egyesült Államok Idaho államában elő Macy Miller elhatározta, hogy jelenlegi lakását erre a kis házra cseréli. Ezáltal a jelzálog költségei jelentősen csökkentek és jóval többet tudott félretenni. Saját maga építette meg ezt a csupán 18 m2-es kis házat, melyet az egész környék megirigyelt.

Mancy 2011-ben állt elő ezzel a nem mindennapi ötlettel, hogy nekiáll a miniatűr ház projektnek. Úgy döntött, hogy belevág álma megvalósításába és saját maga építi meg a házat. Egy meghitt házat szeretett volna saját maga és a családja számára. A ház most nemrég lakhatóvá vált és egyből hatalmas szenzáció lett az interneten.

Ez a kis ház ideális, amennyiben nem akarunk sok jelzálogot fizetni és szeretnénk félre is tenni némi spórolt pénzt. Kíváncsi vagy rá hogyan néz ki egy ilyen ház belülről?

Mancy Miller-t személyes és szakmai kíváncsisága hajtotta előre, hogy megvalósítsa ötletét és ehhez hasonló miniatűr házakat kezdejen el építeni. Már egyetemi tanulmányai során kapcsolatba került ehhez hasonló lakásokkal. Mielőtt belevágott az építésbe látogatásokat szervezett olyan embereknél, akik hasonló kis lakásokban élnek, hogy ötleteket gyűjtsön.

Mancy munka mellett, szabadidejében kezdett neki a ház építésének. Az építés ezáltal több időt vett igénybe, mint amire az elején számított. Csaknem 6 évig tartottak a munkálatok.

 Az építkezés során természetes építőanyagokat használt. Ez az időigényes folyamat az egyik ok, amiért az épités sokáig tartott. Mancy a jővőben azt tervezi, hogy a házat az utazásai során magával viszi.