MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Dr. Gál Gábor: „Engem minden nap díjaznak a betegeim”

Dr. Gál Gábor: „Engem minden nap díjaznak a betegeim”

Takács Zsuzsa / fotó: Kapfinger András

Egy különösen sokoldalú személyiség. Dr. Gál Gábor szájsebész-implantológus, az Alisca Dent Kft. tulajdonosa.

Évtizedekkel ezelőtt elsők között lépett magánorvosi pályára, ez a vállalkozókedv meghatározó az életében. Ma a Paks, Diófa utcai vadonatúj rendelőjében fogadja a betegeit, nyáron Liverpoolban a Beatles-héten zenél. Tele van tervekkel, idén az Év Országos Vállalkozójának választották.

Fogorvos édesapját követve választotta hivatását. Az egyetem elvégzése után praktizált Szekszárdon, Kölesden, Tengelicen, Pakson, évekig párhuzamosan, több helyen rendelt. Felidézi, hogy 1994 decemberében a lehető legrövidebb időn belül szakvizsgát tett fog- és szájbetegségekből, ami akkor azért volt fontos, mert abban az időben csak szakvizsgával lehetett magánpraxist nyitni, és a tervei között mindenképpen ez szerepelt. Így 1995 március elején nyitotta meg fogorvosi rendelőjét Pakson a Rákóczi u. 5-7. szám alatt.

– A 2000-es évek végén begyűrűző válság a saját praxisomban is érezhető volt, szakmailag igyekeztem továbblépni – mondja a díjazott orvos. – A fogászati implantológia már korábban is érdekelt, de idő hiányában nem vágtam bele. Egy éven keresztül szinte minden hétvégén valamilyen kurzuson vettem részt, rengeteg rendszert ismertem meg, nemzetközileg elismert orvosoktól tanultam, felkerestem hazai professzorokat. 2012-ben tettem szakvizsgát dento alveoláris sebészetből, mivel úgy gondoltam, hogy egy szélesebb körű szájsebészeti ismeret mindenképpen előnyös az implantológiában megszerzett tudásom mellé. A praxisomban jelenleg ez a fő irány, ezen belül is a csontpótlások.

Bár otthona Szekszárd, hivatása közel három évtizede Pakshoz köti, ma a Diófa u. 5/A szám alatti vadonatúj épületében található a praxisa, melynek fejlesztésén folyamatosan dolgozik. Tervezi a teljes körű digitalizációt, új gépek beszerzését, ezen a területen soha nincs megállás. Büszkén várja, hogy legnagyobb fia, Barnabás befejezze dentálhigiénés tanulmányait és a rendelőben munkába álljon. A családias légkört és állandóságot jelenti asszisztense, Csatáné Wolf Éva, aki a kezdetektől a doktor mellett dolgozik.

Dr. Gál Gábor színes egyéniség, életében fontos szerepet játszik a zene. Ahogy fogalmaz: „Zene nélkül nem léteznék.” Tavaly írtunk már legújabb kezdeményezéséről. Szekszárdon Jam Session Klub címmel kéthavonta örömzenélésre hívja a környékbeli zenészeket, műfaji megkötés nélkül, melyre egyre többen mennek. Friss élményként mesél az augusztusi liverpooli Beatles hétről Liverpoolban. Itt a bécsi Auguszt Bario Band formációval szerepelt, a nyolc koncert során felléptek a legendás Cavern Clubban is.

A négy gyermekes fogorvost végül az országos díjról is faggatjuk: – Fontosak a visszajelzések, örülök az elismerésnek, igazán megtisztelő. De a legfontosabb mégis az, amit nap mint nap a betegeimtől kapok.