MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Csodás kincsre leltek az erdőben ásó oroszok

Csodás kincsre leltek az erdőben ásó oroszok

vezess.hu

Az orosz erdők végtelen sok kincset rejtenek, régi korok emlékei, háborús veterán gépek lapulnak a föld alatt.

Roncsokra, rossz állapotú, rozsdás járművek darabjaira gyakran bukkannak orosz erdőségekben, de pont ezért különleges ez a felfedezés, mivel egy komplett motorkerékpár került elő a laza erdőtalajból.

A 2013-ban netre feltöltött fotókat két fiatal készítette egy második világháborús motorról. Hogy pontosan milyen típus, azt nem tudtuk megállapítani, vagy egy Vörös Október (Kraszníj Oktyabr) L-300 lehet, vagy a DKW Luxus 300. Azt nem kötötték a széles közönség orrára, hol találták a motort, de a fotók alapján rendkívül jó állapotban került elő a megközelítőleg 80 éves jármű.

A kincskeresést hazánk területén is szigorúan szabályozzák: 1711 előtt keletkezett, megtalált leletek az állam tulajdonát képezik. E tárgyak jelzése, leadása kötelező. Birtoklásuk bűncselekmény. Tilos kutatni műemlékek, régészeti feltárások közelében. A megtalált fegyverek (főleg puskák, pisztolyok) megtartása szintén tilos. Tiltott fegyvertartásért letöltendő büntetést is kiszabhatnak. Ha a megtalált tárgyak tulajdonosai ismertek, akkor a megtalálónak kötelessége visszaszolgáltatni. Minden más esetben a fémkereső birtokában maradhatnak a tárgyak.

A szabályok betartásával legálisan űzhető a fémkeresés. Érdemes strandokon, elhagyott épületekben, tanyákon próbálkozni, ám nem árt a terület gazdáitól engedélyt kérni, mert kellemetlen helyzetek is kialakulhatnak.