MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Csak 2 millió forint a Suzuki új autója, de akad vele egy kis probléma

Csak 2 millió forint a Suzuki új autója, de akad vele egy kis probléma

hvg.hu

Az Alto K10 ára rendkívül kedvezőnek mondható, de sajnos nem az európai piacra szánták.

Cikkünk írásakor 5,39 millió forintos kedvezményes áron jegyzik a Suzuki Magyarországon kapható legolcsóbb új személyautóját, mely nem más, mint a 83 lóerős 1,2 literes lágyhibrid szívó benzines hajtáslánccal szerelt, kétkerék-meghajtású és GL alapfelszereltségű Ignis.

A japán gyártó indai részlegének legfrissebb újdonsága ennél nagyságrendekkel olcsóbb, csak éppen az a probléma, hogy az Alto K10 kifejezetten az indai piacra készült.

Ott viszont mindössze 399 ezer rúpiát, átszámítva alig több mint 2 millió forintot kérnek el érte. Viszonyításképp, hazánk legolcsóbb új személyautója, a 71 lóerős Mitsubishi Space Star 4,33 millió forinttól indul.

A harmadik generációs Maruti Suzuki Alto K10 3,53 méter hosszú, vagyis a nagynak éppen nem mondható Suzuki Ignisnél is 17 centiméterrel rövidebb. A gyártónak egyébként akad ennél is kisebb modellje a helyi piacon, az Alto 800 alig hossza mindössze 3,45 méter.

A 13 colos kerekeken gördülő ötszemélyes újdonság 1 literes benzinmotorja egy ötfokozatú kéziváltón keresztül juttatja el 67 lóerős teljesítményét és 89 Nm nyomatékát az első kerekekre.

A dupla légzsákos, kipörgésgátlós, menetstabilizátoros, tolatószenzoros kocsi középső érintőkijelzője 7 colos képátlójú, és Android Auto, valamint Apple CarPlay támogatást is felvonultat. A sebességmérő digitális, a rádió négy hangszórós.

A fullextrás automata váltós kivitel átszámítva mintegy 3 millió forintba kerül.