MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Budapest-Balaton táv már bőven megvan

Budapest-Balaton táv már bőven megvan

hvg.hu

Fény derült az olcsóbb Volkswagen ID.4 villanyautó valós hatótávjára.

A Volkswagen tavaly szeptemberben leplezte le az általunk is alaposan letesztelt ID.3 villanyautó nagytestvérét, a nemrégiben Magyarországra is megérkezett, 17,4 millió forintos alapárú ID.4-et. A 204 lóerős teljesítményű, illetve 310 Nm nyomatékú hátsókerék-hajtású nyitómodell akkumulátora 82 kWh kapacitású, és ebből 77 kWh áll rendelkezésre.

A hivatalos gyári adatok 520 kilométeres WLTP-szabványú hatótávolságról tesznek említést, most azonban napvilágot látott az alapmodell sokkal életszerűbb EPA-hatótávja is. Ezek szerint az ID.4 Pro hatótávolsága egész pontosan 418 kilométer. Összehasonlításképp, a jobban felszerelt 1st Edition és Pro S változatok EPA-hatótávja 402 kilométer.

Bár nem számít közvetlen riválisnak az erősebb és drágább Tesla Model Y, érdemes összevetni a hatótávját és a hatékonyságát a VW ID.4-ével. A 75 kWh kapacitású, összkerék-hajtású Model Y az EPA-szabvány szerint 525 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel. És még egy összehasonlítás: a 64 kWh kapacitású akkumulátoros Kia e-Niro 385 kilométeres hatótávval rendelkezik.

Az ID.4-ből a későbbiekben szerényebb teljesítményű és kisebb akkumulátoros, illetve 302 lóerős összkerék-hajtású csúcsváltozat is érkezni fog.