MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Bojár Gábor: Huxit – elkezdődött a végjáték

Bojár Gábor: Huxit – elkezdődött a végjáték

hvg.hu • fotó: facebook.com/Huxit

„Oroszország és a Kína számára is csak akkor jelentünk értéket, ha belülről bomlasztjuk az Uniót".

 

Orbán Viktor már lemondott az EU-s pénzekről, tudatosan provokál, Magyarország elindult az Unióból való kilépés útján, írja szerzőnk. Vélemény.

„Brüsszel tönkreteszi a magyar családokat”, hangzott el a szokásos pénteki Orbán Viktor rádióinterjúban. Nehéz már szintet lépni az évek óta megszokott brüsszelezésben, de a felfüggesztett támogatásokért folytatott (látszólagos) küzdelem fényében és súlyos gazdasági visszaesés küszöbén ez a mondat számomra azt üzeni, hogy kilépés ügyben megkezdődött a végjáték.

2016-ban ezen az oldalon jelent meg a Brexit után Huxit címmel Orbán Viktor kilépési szándékáról szóló írásom. Ezzel a véleményemmel akkor is, és utána is sokáig szinte minden barátom vitatkozott, mondván, hogy uniós pénzek nélkül mivel hizlalná családját és udvartartását (értem ez utóbbi alatt a NER-lovagok népes körét), és mivel etetné szavazóinak többségét. Fontos ellenérv volt az is, hogy a Nyugattal szemben egyre látványosabban előnyben részesített szövetségesek, Oroszország és a Kína számára is csak akkor jelentünk értéket, ha belülről bomlasztjuk az Uniót. Ezek az érvek logikusak, de nem győztek meg, és ma már egyre kevésbé vagyok egyedül a kilépési szándékról azóta is több fórumon hangoztatott véleményemmel.

https://hvg.hu/360/20230606_Bojar_Gabor_Huxit_Europai_Unio_EU_Orban_Viktor