MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Átlagosan 140 embert oltanak be percenként

Átlagosan 140 embert oltanak be percenként

telex.hu

Már 3 857 266 ember kapta meg az első és 449 736 a második oltóanyagot az Egyesült Királyságban.

Jól halad az oltás, átlagosan 140 ember kapja meg a vakcinát percenként. Ez az átlagos érték, egyes régiókban még ennél is magasabb ez a szám – nyilatkozta a Skynak Nadim Zahawi, brit oltatásügyért felelős miniszter. Az oltóanyagot rövidesen még ennél is többen kapják majd meg percenként, mert az országban csak ezen a héten további 17 oltóközpontot nyitnak, a hónap végéig pedig összesen 50 új centrumot létesítenek erre a célra. Vannak olyan területek is az országban, mondta Zahawi, ahol már beoltották a 80 év felettiek nagy részét, és már kiküldték az értesítést a 70 év felettieknek, illetve a klinikai értelemben veszélyeztetetteknek.

Hamar kapnának oltást az ötven év felettiek, illetve az oltási lista tetejére kerülnének a tanárok, a rendőrségi és bolti alkalmazottak, azok, akik a magas számú kontakt miatt sokkal nagyobb eséllyel fertőződhetnek meg.

Jelenleg a legveszélyeztetettebbek, a 80 év felettiek és az idősotthonokban élők kapják meg az oltóanyagot Nagy-Britanniában. Az országban a Pfizer–BioNTech vakcinája mellett már engedélyezték a Moderna és az AstraZeneca–Oxford fejlesztésében készült vakcinákat.